NADINE TRINTIGNANT ŽELI ZAVRŠITI FILM O COLETTE

Nadine Trintignant želi završiti biografski film o francuskoj književnici Colette koji se snimao u Vilniusu sa njezinom kćerkom Marie u glavnoj ulozi, izjavio je za France Presse Jerome Minet.

"Sve ćemo učiniti kako bi se taj film prikazao na televiziji France 2. Nadine Trintignant želi da to bude u spomen njezine kćeri i Colletinog života. Nadine ga želi završiti. Scene koji nisu snimljene nisu bitne za film", rekao je producent filma Minet.

Snimanje filma, koje je vodila televizijska ekipa France 2, trebalo je završiti prošlog utorka ili srijede u Vilniusu, glavnom gradu Litve.

Marie Trintignant glumila je u filmu zajedno s Lambertom Wilsonom, Barbarom Schultz, Dominique Besnehard i svojim sinom Romanom. Njezina majka Nadine je režirala film, a glumičin brat je asistent režije. Majka i kći zajedno su napisale scenarij za taj televizijski film čije je prikazivanje na France 2 predviđeno za 2004. godinu.

Francuska glumica Marie Trintignant, kći slavnog Jean-Louisa Trintignanta, umrla je u pariškoj bolnici od teških ozljeda koje joj je u Litvi nanio njen ljubavnik, rock pjevač Bertrand Cantat.

(Hina) kga ps

Pročitajte više