NAJAVLJEN PROSVJED Promet će u Splitu biti blokiran zbog naplate parkinga

Foto, Screenshot: Pixsell/Borna Filić, Facebook

SPLIĆANI su na Facebooku napravili stranicu pod nazivom Protiv naplate parkinga u Splitu. Kako je najavljeno, gradski "Split parking" je izradio prijedlog naplate parkinga prema kojem bi se postojeće zone proširile čak i na periferiju.

Splićanima se ovaj dodatni udar na njihove novčanike nije svidio i, prema svemu sudeći, spremaju prosvjed protiv najavljenih izmjena u načinu i organizaciji naplate parkiranja u gradu.

Prema pozivu na Facebook stranici, prosvjed bi se trebao održati u nedjelju, 13. kolovoza, na dogovorenim lokacijama na kojima će brojna vozila "voziti polako, što sporije to bolje".

"Gradske vlasti žele uvesti naplatu parkinga u cijelom gradu, čak i na periferiji. Neće graditi nova parkirališta niti ćete za plaćenu pretplatu dobiti rezervirano parkirno mjesto. Znači plaćat ćete pare, a mjesto nećete imati - tražit ćete ga okolo kao i do sada. Ne dopustimo ovaj lopovluk. Malo što nam uvode porez na nekretnine, sad još hoće i ovo. Uskoro će nam naplaćivati zrak koji dišemo. Krenimo svi na prosvjed u nedjelju 13.8. u 18 sati. Dogovorit ćemo se za lokacije gdje ćemo se pojaviti s jako mnogo auta i voziti polako, što sporije to bolje."

Pročitajte više