Najbogatiji srpski biznismen Miroslav Mišković prodaje sve tvrtke u Srbiji

MIROSLAV MIŠKOVIĆ, najbogatiji čovjek u Srbiji, odlučio je prodati sve svoje tvrtke i napustiti posao u Srbiji. Prema pisanju Blica, Mišković ne prodaje samo Delta Maksi nego je belgijskoj tvrtki Delhaize ponudio većinski udio u Delta holdingu, nakon čega bi svoje poslovanje potpuno premjestio iz Srbije.

Čini se da je belgijska tvrtka zainteresirana za Delta Maksi, ali će dugovi te tvrtke znatno utjecati na iznos koji Mišković može očekivati od potencijalnog kupca, pa je njegova odluka uključiti u prodaju cijelu kompaniju kako bi povećao vrijednost posla. Mišković je, navodno, dobio dvije ponude. Prvu, po kojoj dobiva veći novčani iznos, ali je on dužan podmiriti dobavljače, ili drugu u kojoj Delhaize za znatno manji iznos kupuje Deltu te sam podmiruje dobavljače. U obje varijante radi se o stotinama milijuna eura.

Imperij Delta holding nastao je prije gotovo 20 godina u sobi hotela Slavija u Beogradu, kada je Miroslav Mišković osnovao uvozno-izvoznu tvrtku Delta M. U početku je u tvrtki bilo zaposleno 11 osoba, da bi danas taj broj dostigao 24.000.

Pročitajte više