Najmanje 30 mrtvih u izlijetanju vagona podzemne željeznice u Valenciji

ŠPANJOLSKI mediji objavili su kako je u izlijetanju podzemne željeznice u Valenciji poginulo najmanje 30 ljudi, prenosi CNN.

Lokalni ABC javio je kako je u nesreći, koja se dogodila oko 13h, uz najmanje 30 poginulih teško ozlijeđeno 12 osoba, koje su prebačene u bolnicu. Više od 150 osoba evakuirano je s mjesta nesreće.

Informaciju je za ABC potvrdio Vicente Rambla, glasnogovornik lokalnih vlasti, pa dodao kako je nekoliko ljudi još uvijek zarobljeno u vagonima linije 1 podzemne željeznice.

Djelatnici Hitne pomoći i vatrogasne službe doznali su za nesreću kad ih je mobitelom nazvao jedan od putnika zarobljenih u prevrnutim vagonima.

"Još uvijek radimo na identifikaciji poginulih, ali prema početnim procjenama ima ih više od 30." - dodao je glasnogovornik.

BBC javlja kako su s tračnica izletjela dva vagona puna putnika.

Jedna je svjedokinja opisala kako je čekala na podzemnu željeznicu na stanici Jesus, u samom centru grada, te kako je čula buku i ugledala iskrenje u tunelu.

Uzroci izlijetanja vlaka podzemne željeznice s tračnica još uvijek su nepoznati.

CNN javlja kako se nesreća dogodila nekoliko dana prije nego što je Valenciju trebao posjetiti Papa Benedikt XVI, pa dodaje kako se još uvijek ne sumnja da je nesreća posljedica terorističkog čina.

"Inicijalne informacije pokazuju da se radi o nesreći." - kazao je Rambla.

Na licu mjesta su vatrogasci koji izvlače unesrećene.

Radi se o jednoj od najtežih prometnih nesreća u povijesti Španjolske.

Pročitajte više