Najmanje četiri izraelska vojnika ubijena u atentatu u Rafahu

NAJMANJE četvorica izraelskih vojnika su ubijena u nedjelju krajem poslijepodneva u bombaškom napadu palestinskih aktivista blizu terminala Rafaha, na jugu pojasa Gaze, rekao je glasnogovornik izraelske vlade Raanan Gissin.

"Desetak osoba je ranjeno i namanje četiri su ubijene", rekao je Gissin. "Ta akcija neće spriječiti Izrael u pokretanju plana povlačenja iz pojasa Gaze, ali ono neće moći biti koordinirano s palestinskom samoupravom ako ona ne djeluje protiv terorističkih skupina", dodao je Gissin.

Prema medicinskim izvorima devet vojnika je hospitalizirano, od kojih četvorica u teškom stanju i oni su helikopterima evakuirani prema jugu Izraela.

Oružana skupina povezana s glavnim dijelom PLO-a, kao i Brigade Ezedine al-Qasama, oružani ogranak Hamasa, u zajedničkom su priopćenju preuzeli odgovornost za napad na "vojni položaj u Rafahu".

"U zajedničkoj operaciji smo uništili vojni položaj blizu Rafaha, na granici s Egiptom. Naši su junaci uspjeli tunelom stići do tog položaja i aktivirali su eksploziju bombe od 1.500 kg", precizira se u priopćenju koje tu operaciju naziva "samoubilačkim zadatkom".

Prema vojnom radiju nakon eksplozije se nastavila pucnjava, što je otežalo evakuaciju ranjenih. Jedan palestinski militant je tada ubijen.

Pročitajte više