Najmlađi engleski osumnjičenik ima čak tri godine!

DJEČAK kojeg je policija zaustavila i pregledala zbog kršenja javnog reda i mira te izvršavanja vandalizma imao je samo tri godine. To je prvi slučaj u dječjoj kaznenoj povijesti s tako mladim delinkventom.

Dječak je jedan od grupice dječaka mlađih od pet godina protiv kojih je podnesena kaznena prijava za narušavanje javnog reda i mira te za napad, uključujući spolni napad. Policija je dječakov slučaj pratila preko ljeta nakon čega su obavili premetačinu njegovog doma nakon zaprimljenih pritužbi kako je uništavao tuđe stvari.

Dječaci mlađi od deset godina nose noževe, napadaju, kradu te pokušavaju silovati svoje vršnjakinje

Najmlađi dječak koji je prekršio zakon u Engleskoj bio je šestogodišnjak koji je u lipnju uhićen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. U Velikoj Britaniji djeca koja su mlađa od zakonom određene starosti za kaznenu odgovornost ne mogu biti kazneno gonjena ili zadržana u pritvoru, prenosi Sunday Times. Policijski inspektor Chris Grayling izjavio je kako su brojke maloljetnih delinkvenata zabrinjavajuće i rastu iz dana u dan. "Prijestupi koji počine djeca prvi su znakovi delikventnog ponašanja, to su primjeri socijalnih problema koje imamo u pojedinim dijelovima države".

U posljednje tri godine mališani mlađih od deset godina uzrokovali su više od 6.000 kaznenih djela. U ta djela ubrajaju se nanošenje teških tjelesnih povreda do pokušaja silovanja. Druga vrsta "zabranjenog" ponašanja su nezakonito posjedovanje noževa koje koriste za napade, krađe i provale.

Početkom ovog mjeseca dvojica braće u Edlingtonu stara 10 i 12 godina priznala su brutalan napad na dječaka starog 11 godina. Protiv malodobne braće će tijekom mjeseca biti pokrenuta tužba koja ih tereti za nanošenje teških tjelesnih ozljeda te za spolni napad i pljačku.

Pročitajte više