NAKON ABU HAFSA, ODGOVORNOST ZA NAPADE U ISTANBULU SVOJATA I JEDNA KURDSKA SKUPINA

Nepoznata kurdska skupina, koja sebe naziva Kurdistanski oslobodilački jastrebovi, preuzela je odgovornost za eksplozije u Istanbulu u utorak nakon što su nekoliko sati ranije to učinile brigade Abu Hafs, navodno povezane s terorističkom mrežom alQaidom.

Istodobne eksplozije bombi potresle su dva hotela i skladište tekućeg plina u Istanbulu u utorak rano ujutro i pritom su poginuli jedan Turčin i Iranac, a ranjeno je 11 osoba, uključujući strane turiste.

U priopćenju, koje je prenijela Mezopotamijska novinska agencija, koja često prenosi priopćenja Radničke stranke Kurdistana (PKK), navodi se da su ti napadi odmazda za posljednje operacije turske vojske protiv kurdskih gerilaca na istoku zemlje.

Nešto ranije u utorak oglasila se druga skupina koja tvrdi da je povezana s al Qaedom i koja je preuzela odgovornost za iste napade i upozorila da će ih biti još, prenio je islamski web site.

"Mudžahedini iz brigada Abu Hafs izveli su prvu u nizu operacija protiv europskih zemalja nakon što su odbile primirje koje im je ponudio naš šeik (Osama bin Laden)", stoji u priopćenju objavljenom na internetu.

(Hina) xkga yrt

Pročitajte više