Nakon deset godina opet voze vlakovi od Ploča do Sarajeva

Ilustracija: Željko Hladika/PIXSELL

USPOSTAVOM sezonskog vlaka koji je iz Sarajeva krenuo danas Ploče su nakon deset godina stanke ponovo dobile putničku željezničku vezu.

Na temelju dogovora Željeznica Federacije BiH i HŽ putničkog prijevoza, vlakovi bi do 10. rujna iz Sarajeva za Ploče i natrag trebali prometovati vikendom, odnosno petkom, subotom i nedjeljom.

Karta košta oko 100 kuna

Putnici kartu od glavnog grada BiH do Ploča plaćaju 25 konvertibilnih maraka, odnosno oko sto kuna, a kako bi se smanjilo čekanje i skratile kontrole pri prelasku granice, u obvezi su unaprijed dostaviti osobne podatke, odnosno broj putovnice.

Ploče su u bivšoj Jugoslaviji bile početno odredište brojim turistima iz nekadašnje države koji su putovali na Jadran, a željeznički prijevoz im je bio najjeftiniji i najsigurniji, dok su dobre autobusne veze omogućavale nastavak puta do odredišta u dubrovačkom primorju ili Dalmaciji.

Putnički željeznički promet ka Pločama nije obnovljen u prijeratnom kapacitetu, a iz BiH se do sada vlakovima nije moglo putovati nikamo u inozemstvo.

Pročitajte više