Nakon filmske potjere pokraj Obrovca, policija u kombiju pronašla gotovo 50.000 eura

PRED istražnog suca Županijskog suda u Zadru danas je izveden 28-godišnjak s područja Zagreba, koji je jučer bježao pred policijom i za kojim se odvijala filmska potjera, koja je završila time da su mu policajci bili prisiljeni pucati u gume kombija.

> Kraj Obrovca policija nakon 10-minutne potjere vozača zaustavila pucnjevima u gume

Podsjetimo, kako je izvijestila PU zadarska, cijeli je incident započeo jučer oko 10.30 sati, na državnoj cesti D422, u mjestu Zemunik Donji, kad je policija zaustavila 28-godišnjeg vozača VW kombija, zagrebačkih oznaka. Utvrdili su kako vozilo nema izvršen tehnički pregled i valjanu policu osiguranja.

Kad su na to upozorili vozača i pokušali ga isključiti iz prometa, on je "opalio po gasu" i nastavio vožnju u smjeru Obrovca. Na izlazu iz Zemunika Donjeg ga je druga policijska ophodnja pokušala zaustaviti, no znak "STOP - policija", 28-godišnjaka nije omeo u bijegu. Nastavio je vožnju u smjeru brze ceste D502.

U potjeru za njim su krenula dva policijska automobila, koji su vozaču davali jasne svjetlosne i zvučne signale da se zaustavi, ali to 28-godišnjaku, po svemu sudeći, nije bilo ni nakraj pameti. Policija navodi kako je "svojom vožnjom po oba kolnička traka, u više navrata, policijske službenike koji su ga pokušali spriječiti u bijegu, doveo u opasne i pogibeljne situacije".

Ni pucnjevi ga nisu odmah zaustavili

Dolaskom do mjesta Karin Gornji, 28-godišnjak je ponovno "prošišao" pored policijske ophodnje, koja ga je pokušala zaustaviti, a vožnju je nastavio u smjeru mjesta Kruševo, gdje se na predjelu Njivice konačno zaustavio, jer je naišao na prepriječeno policijsko vozilo.

Kada su policijski službenici krenuli prema kombiju, 28-godišnjak se zaključao u vozilo te je naglo krenuo kombijem prema jednom od policajaca i pokušao ga je pregaziti. Policajac je nalet pomahnitalog vozača izbjegao bacivši se u jarak pored ceste, pri čemu je lakše ozlijeđen.

Nemoćni policajci su u tom trenutku, u znak upozorenja, zapucali u zrak. No, ni to nije zaustavilo 28-godišnjaka. Kako ne bi pobjegao s mjesta događaja, policajci su bili prisiljeni pucati u gume kombija, nakon čega je uporni bjegunac, s propucanim gumama, nastavio vožnju do mjesta Zelengrad, predio Gagići. Praćen policijskim ophodnjama, ondje se naposljetku konačno zaustavio.

Policija je tad, uz upotrebu sredstava prisile, uhitila 28-godišnjeg vozača i njegova suvozača te ih je privela na kriminalističku obradu. Temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Zadru, izvršena je pretraga kombija. Tom prilikom je policija pronašla 49.650 eura te jednu zagrebačku registracijsku pločicu, za koju se sumnja da je krivotvorena. Policija trenutno utvrđuje porijeklo i zakonitost stjecanja pronađenog novca.

I.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više