Nakon petomjesečnih radova otvoren dio Nove ceste u Opatiji

Nova cesta u Opatiji, na dijelu od raskrižja Punta Kolova do raskrižja s Ulicom Velog Jože, koja vodi prema Slatini, otvorena je za promet noćas nakon petomjesečnih radova.

Tako je glavnim opatijskom ulicom - Ulicom maršala Tita, na dijelu od Slatine do Punta Kolove ponovno uspostavljen jednosmjerni promet prema jugu, a vraćeno je i dvjestotinjak parkirnih mjesta na jednoj strani te ulice. Naime proteklih pet mjeseci ondje nije bilo moguće parkirati automobil jer je promet tekao u oba smjera.

U noći s nedjelje na ponedjeljak otvorit će se i drugi dio Nove ceste, od raskrižja s Ulicom Velog Jože do raskrižja prema naselju Kosovu, te će se tako normalizirati promet Opatijom.

Prije rekonstrukcije te ulice u njoj je postavljena komunalna infrastruktura. Rok za dovršetak tih radova u Opatiji, po tvrdnjama predstavnika gradske uprave i komunalnih društava, bio je kraj svibnja. Produžetak radova do dolaska prvih turista na opatijsku rivijeru izazvao je nezadovoljstvo tamošnjih turističkih zajednica i Hrvatske turističke zajednice.

Kanalizacijski sustav na dijelu glavne prometnice od Lovrana do Mošćeničke Drage još nisu dovršen, te se po njoj automobili sporije i teže kreću.

Radove izvodi Građevinsko poduzeće Krk, a 70 milijuna kuna za rekonstrukciju prometnice osigurali su grad Opatija, općina Lovran i Hrvatske ceste.

(Hina) xdsil ymć

Pročitajte više