Nakon plavokose palestinske tinejdžerke, Izraelci uhapsili njenog rođaka kojeg su upucali u glavu

Screenshot: Washington Post/Haaretz

IZRAELSKA vojska izvela je još jednu raciju u okupiranom palestinskom selu Nabi Saleh, gdje su uhitili deset Palestinaca, uključujući rođaka Ahed Tamimi, 17-godišnje Palestinke kojoj se sudi jer je udarala vojnike. 
 
Izraelska vojska potvrdila je da je uhitila 15-godišnjeg Mohameda Tamimija u sinoćnjoj raciji te da je vojni liječnik odobrio njegovo uhićenje.
 
Podsjetimo, Mohamed je u prosincu tijekom prosvjeda zbog statusa Jeruzalema pogođen gumenim metkom u glavu, nakon čega je završio na operaciji mozga pri čemu mu je odstranjen komad lubanje. Čeka ga još jedna operacija rekonstrukcije lubanje.
 
 
Uhićen tinejdžer koji je ranije upucan u glavu i ostao bez dijela lubanje
 
Unatoč teškoj ozljedi čije posljedice i dalje trpi, ovaj 15-godišnjak je uhićen, ali nakon ispitivanja je pušten, javlja Haaretz. Njegova rođakinja uhićena je upravo zato što je, nakon što je on ustrijeljen, fizički napala naoružane izraelske vojnike, tjerajući ih iz svoje kuće u koju su upali. Ahed se sada nalazi na suđenju i prijeti joj dugogodišnja zatvorska kazna, iako je maloljetna.
 
 
 
Čak sedam od deset Palestinaca koji su jučer uhićeni su tinejdžeri, javlja Al Jazeera. ''Dogodio se vrlo snažan napad, ispalili su mnogo suzavca i također su koristili vodu s kemikalijama na ljudima i kući'', ispričala je Manal Tamimi, iz iste obitelji kao i uhićeni tinejdžeri. ''Oni pokušavaju udovoljiti (izraelskim) doseljenicima i također žele kazniti selo Nabi Saleh zbog sudjelovanja u narodnom otporu'', dodala je.
 

Pročitajte više