Nakon sramote u slučaju Britt, smjene u dubrovačkoj policiji

NA PRIJEDLOG v.d. ravnatelja policije Vladimira Fabera, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko imenovao je Zlatka Sokolara za novog načelnika PU dubrovačko-neretvanske županije te je tako smijenio dosadašnjeg načelnika Ivana Krešića.

Nakon pronalaska tijela Britt Lapthorne Index je ukazao  na sve greške dubrovačke policije i nagovijestio da bi među prvim potezima novog ministra policije Tomislava Karamarka mogle biti smjene vrha policije na krajnjem jugu Hrvatske.

Svoju policijsku karijeru Zlatko Sokolar započeo je u PU zagrebačkoj kao operativni djelatnik u policijskoj postaji Centar. U Ravnateljstvo policije došao je s mjesta načelnika Odjel granične i aerodromske policije u PU zagrebačkoj, a od tada je obnašao dužnosti načelnika Odjel granične policije, načelnika Odjela za državnu granicu te pomoćnika načelnika Uprave za granicu. U PU dubrovačko-neretvansku odlazi s mjesta načelnika Odjel za nezakonite migracije.

Smijenjeni načelnik PU zagrebačke Ivica Tolušić imenovan je načelnikom Operativno-komunikacijskog centra policije. Uz navedeno, Faber je donio rješenja prema kojima je Tihomir Kralj postao načelnik Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta ili hrvatskog FBI-a,  Željko Brincka pomoćnik načelnika Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Dario Dasović načelnik Odjela kriminaliteta droga, Sonja Raguž načelnica Odjela kriminalističko obavještajne analitike, Damir Kukavica načelnik Sektora općeg kriminaliteta, terorizma i ratnih zločin, Damir Barlović načelnik Odjela kriminalističke tehnike i Mato Blažanović v.d. načelnik Odjela za zaštitu svjedoka.

D.M.
Foto: Sydney Morning Herald

Pročitajte više