Naoružan puškom i bombama pucao na dom bivše supruge, uhićen u napuštenoj kući

INTERVENTNA policija od sinoć je tragala za 31-godišnjim muškarcem koji je u ulici Nikole Tesle u Novskoj iz vatrenog oružja pucao na obiteljsku kuću bivše nevjenčane supruge, a potom se dao u bijeg. Uhićen je danas oko 15 sati.

Do pucnjave je došlo sinoć oko 23.30 sati, a svemu je prethodila svađa između 31-godišnjeg Marija Stipića i njegove bivše partnerice, s kojom je živio nekoliko godina. Rafal na njenu kuću je iz automatske puške ispalio kroz prozor svog automobila. Policija je Stipića uhitila danas oko 15 sati. Napadač se predao nakon što su upali u napuštenu kuću u kojoj se skrivao.

Stipićev prijatelj spriječio tragediju

Pred jednim je prijateljem Stipić rekao kako svoju bivšu nevjenčanu suprugu ide ubiti. Taj prijatelj, 37-godišnji stanovnik Novske, Stipića je pokušavao zaustaviti i odgovoriti te je zajedno s njim u automobilu krenuo prema kući Stipićeve bivše supruge. Tijekom vožnje je obavijestio policiju o tome da naoružani Stipić prijeti da će svoju bivšu partnericu ubiti.

Kad je Stipić zapucao po kući, prijatelj ga je udario po ruci i omeo ga u pucnjavi. Tad je stigla i policijska patrola pa se Stipić dao u bijeg.

Obiteljski nasilnik naoružan automatskom puškom i ručnim bombama

Stipić je od ranije poznat po obiteljskom nasilju, a osim automatske puške, prema onome što je policiji ispričao njegov prijatelj, Stipić kod sebe ima i ručne bombe.

Pročitajte više