Napad bombom u Sanai: ubijeni student i napadač

Jedan je student ubijen, a jedan je ranjen u ponedjeljak u napadu eksplozivom na vojno vozilo u središtu Sanae u Jemenu u kojemu je poginuo i napadač, izvijestila je rodbina žrtava i sigurnosni izvor.

Napadač čiji identitet nije otkriven bacio je ručnu bombu na vozilo ministarstva obrane u četvrti gdje je sjedište ministarstva financija, rekli su svjedoci za AFP.

Iz istih izvora dodaje se da su sigurnosne snage otvorile vatru na napadača koji je u bolnici podlegao ozljedama, kazao je sigurnosni izvor.

"Građani koji su bili na mjestu napada lakše su ranjeni i prevezeni su u bolnicu gdje su zbrinuti", dodaje isti izvor. Razlog napada još nije utvrđen.

Napad se dogodio u trenutku kada je sigurnost u Jemenu ugrožena zbog pobune na sjeverozapadu zemlje i progona islamističkih osumnjičenika koji su navodno povezani s terorističkom mrežom Al Qaidom Osame bin Ladena čija je obitelj rođena u Jemenu.

Jemen je zadnjih godina bio poprište više protuzapadnih atentata povezanih s Al Qaidom, među kojima su atentati na razarač USS Cole u listopadu 2000. u Adenu (na jugu zemlje) i na francuski tanker Limburg u listopadu 2002. u vodama ispred Al-Mukalle (na jugoistoku).

(Hina) xvrad ysd

Pročitajte više