Napadač koji je ranio dvoje Izraelaca u Jeruzalemu je trinaestogodišnji Palestinac

Foto: EPA

DVIJE osobe ozlijeđene su u pucnjavi koja se danas dogodila u Jeruzalemu. Izraelska je policija priopćila da je napadač trinaestogodišnji palestinski dječak. Žrtve, otac i sin, teško su ozlijeđeni, dok su napadača iz vatrenog oružja ranili prolaznici i nalazi se u bolnici.

Ovo je druga pucnjava u dva dana. Jučer je u napadu koji se dogodio u sinagogi u istočnom Jeruzalemu ubijeno sedmero ljudi, a još je najmanje troje ranjeno. Policija je uhitila 42 osobe povezane s tim napadom.

Opisujući subotnji incident, koji se dogodio u četvrti Silwan, nedaleko od jeruzalemskog starog grada, glasnogovornik izraelske policije rekao je da je napadač iz zasjede zaskočio petero ljudi dok su išli na molitvu. "Ovo je značajan porast razine terora", rekao je Dean Elsdunne, dodavši da se "terorist" liječi u bolnici.

Rastu napetosti

Kao odgovor na dva napada vlasti su na području Jeruzalema postavile časnike iz protuterorističke jedinice kako bi "brzo odgovorili na iznimne događaje kad god je to potrebno".

Muškarca koji je u petak napao sinagogu lokalni su mediji identificirali kao Palestinca iz istočnog Jeruzalema. Napetosti su u porastu otkako je devet Palestinaca - i militanata i civila - ubijeno tijekom izraelskog vojnog napada u Jeninu na okupiranoj Zapadnoj obali u četvrtak.

Uslijedilo je raketiranje Izraela iz Gaze, na što je Izrael odgovorio zračnim udarima. Pucnjava u sinagogi dogodila se na Dan sjećanja na Holokaust, kojim se obilježava šest milijuna Židova i drugih žrtava koje je ubio u Holokaustu nacistički režim u Njemačkoj.

Pročitajte više