Napadač na talijansku turisticu u tenisici skrivao drogu

U TENISICI Tomislava Mijokovića, osumnjičenog da je u razbojničkom prepadu u Opatiji odgurnuo talijansku turisticu koja je od udarca u glavu kasnije umrla, zatvorski policajci jučer su pronašli po pola grama heroina i marihuane.

Drogu umotanu u plastičnu foliju policajci su pronašli ispod anatomskog uloška u pritvorenikovoj tenisici, izvijestilo je danas Ministartsvo pravosuđa koje nije navelo identitet uhićenog, već samo njegove inicijale.

Mijokovićeve stvari su pregledavane prije njegova zaprimanja u riječki zatvor, što je uobičajena zatvorska procedura.

Nezaposlenog konobara iz Bjelovara policija je jučer uhitila u zagrebačkoj Dubravi. Dan ranije u Bjelovaru je uhićen i Fadil Spahić, drugi sudionik razbojničkog prepada nad talijanskim turisticama u Opatiji. Njih su dvojica u zatvor dovedeni nakon što im je istražna sutkinja riječkog Županijskog suda odredila dvodnevno zadržavanje u pritvoru.

Razbojništvo u kojem je teško ozlijeđena 71-godišnja Bruna Falezza dogodilo se 30. ožujka. Prema policijskim tvrdnjama, Mijoković i Spahić pratili su talijanske turistice koje su se oko ponoći vraćale u hotel.

U namjeri da otme torbicu Mijoković je odgurnuo staricu koja je udarila glavom u stubu i zadobila nagnječenje mozga. Zapala je u komu i od tad se nalazila u riječkoj bolnici, gdje je 10. travnja preminula.

Pročitajte više