Napadač počeo pucati u restoranu u Oklahomi pa ga ubili naoružani prolaznici

Screenshot: CBS News

NAPADAČ je otvorio vatru u restoranu u Oklahomi i upucao troje ljudi, ali zaustavila su ga dvojica naoružanih prolaznika koji su ga upucali i ubili ispred restorana.

Alexander Tilgham je jučer ušetao u Louie's Grill & Bar u Oklahoma Cityju, Oklahoma, oko 18:30 po lokalnom vremenu i upucao troje ljudi: majku Natalie Giles (39), njenu 12-godišnju kćer i još jedno dijete. Srećom, sve troje je preživjelo.

Dvojica prolaznika ispred restorana upucali napadača

A još veća sreća u nesreći je ta što su se ispred restorana našla dvojica naoružanih prolaznika koji su ga ubrzo ubili. "Prolaznik s pištoljem suočio se s napadačem ispred restorana i nasmrt ga ustrijelio", objavila je policija Oklahome na Twitteru jučer navečer.

No policija je jutros objavila nove vijesti prema kojima su ustvari dvojica naoružanih muškaraca, Juan Carlos Nazario (35) i Bryan Wittle (39), ubili napadača. "Samo sam učinio ono što je bilo potrebno da zaustavim prijetnju. Ništa posebno. Mnogo ljudi učinilo bi isto u takvoj situaciji", rekao je Wittle za USA Today. 

Policija kaže da je istraga u tijeku i da motiv napadača još nije poznat, ali da su dvojica napružanih prolaznika potencijano spriječili smrtonosni napad na restoran. Tilghman nije poznavao nikoga u restoranu niti je ikad radio tamo, zbog čega policija vjeruje da se radilo o nasumičnoj pucnjavi, prenosi USA Today.

Pročitajte više