Ovog pedofila talijanska policija traži pune dvije godine, sada je pronađen i to u Istri

Foto: Polizia di Stato

JUČER je u okolici Pule uhićen tršćanski pedofil, 74-godišnji Bruno Cliselli koji se prema neslužbenim informacijama na istarskom području skrivao više od dvije godine.

U akciju je bila uključena PU Istarska, koja je Clisellija uhitila prema nalogu Interpola.

Bruna Clisellija očekuje izdržavanje kazne od 7,3 godina zbog toga što je u više navrata iskoristio maloljetnika, a skrivao se dvije godine na području Pule, javlja Regional Express. To je epilog duge i kompleksne akcije policije iz Gorizije koordinirane sa strane Claudija Culota, odnosno hrvatske policije i Interpola.

Bruno Cliselli osuđen je u Goriziji u kolovozu 2015. jer je u više navrata i u pojačanom obimu seksualno iskorištavao maloljetnika, koji tada još nije napunio deset godina.

Ti su se događaji dogodili na plovilu na jezeru Grado 2007. i 2008.godine, no nakon definitivne osude izgubio mu se svaki trag. Cliselli je boravio u Općini Rivignano gdje se bavio komercijalnom djelatnošću. No, nestao je i nitko nije znao gdje se nalazi. Policija je, pak, saznala da povremeno ulazi u Italiju, u Trst, kako bi podignuo mirovinu koja mu se uplaćuje na jedan tekući račun.

Pročitajte više