Napušta Varšavsku: Urša Raukar ide glumiti u Francusku

URŠA RAUKAR, poznata glumica još poznatija aktivistica iz Varšavske ulice, na godinu dana odlazi u Francusku. Razlog preseljenja su uloge koje je dobila u kazalištu La Comédie de Saint-Étienne, u kojem će igrati u predstavama "Machbet" , "Iza zatvorenih vrata" i "Četerdesetorica".

"Najteže će biti prva tri mjeseca jer u tom razdoblju izlaze prve dvije premijere. Svaka predstava se radi šest tjedana, što je vrlo kratko vrijeme. No, svi dolazimo s već naučenim tekstom. Sve premijere bit će u teatru La Comédie de Saint-Étienne, a idućeg lipnja gostujemo u Parizu i time će taj jednogodišnji posao i završiti", rekla je Raukar za Večernji list i dodala kako je za ovaj prestižni angažman najzaslužnija ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih Dubravka Vrgoč, koja je još prije nekoliko godina ostvarila vezu s kazalištem u Saint-Étienneu.

Raukar obećava da zbog odlaska u Francusku neće odustati od svoje borbe za Varšavsku ulicu. "Nastojat ću biti u tijeku sa svim događanjima, a uvjerena sam da će se pokretu 'Ne damo Varšavsku' priključivati sve više i više građana kojima je dosta zanemarivanja općeg dobra i javnog interesa kako bi se pogodovalo određenim pojedincima i njihovim profitima. Varšavska je postala i simbolom borbe protiv takvih situacija širom Hrvatske. Građani su to prepoznali i sigurna sam da više neće šutjeti pred takvim otimačinama i nepravdom", kaže Raukar.

Pročitajte više