Narodna koalicija htjela na Narodni trg, Baldasar im nije dao

Foto: FAH

NARODNA koalicija htjela je u subotu održati miting u Splitu na Narodnom trgu, tj. Pjaci, no to nije dopustio gradonačelnik Ivo Baldasar.

Navodno nije u pitanju revanšizam prema bivšim partijskim kolegama iz SDP-a, već čisto praktični problemi. Naime, sezona je u punom jeku, a Pjaca krcata turistima i štekatima. Stolovi i stolice brojnih kafića i restorana značajno su suzili raspoloživi prostor pa je Baldasar izdao naputak da se predizborni skupovi mogu održavati na dvije lokacije na Rivi.

Jedna je na dnu Marmontove, a druga na pozornici kraj Splitske banke, za što još treba dobiti i dopuštenje Turističke zajednice budući da oni organiziraju zabavni program na tom mjestu. 

Na Pjaci skupove održali i SDP i HDZ, ali van sezone

Pjacu su inače već koristili za izborne mitinge. Upravo na tom mjestu je bivši premijer i šef HDZ-a Ivo Sanader u svibnju 2009. godine izrekao proročanske riječi: "Ne birajte Keruma jer će mu propasti firme", a kazao je i da se "ne biraju oni koji su ujutro pijani, a popodne spavaju". Zanimljivo da Kerum nije našao potrebnim da mu odgovori, premda je u isto vrijeme održavao svoj skup na Prokurativama, svega kojih stotinjak metara dalje.

Na Pjaci je govorio i Ivo Josipović u prosincu 2014. godine za zadnje izbore za predsjednika republike. No, bila je zima, ugostitelji se još nisu bili toliko raspojasali, a gradonačelnik Baldasar još uvijek je bio član SDP-a.

HDZ-ovci planirali skup na Rivi

SDP-ovci danas nisu dobili ništa napismeno, već su komunikaciju odradili preko "časnice za vezu" Aide Batarelo, koja je primljena natrag u nedavno raspuštenu gradsku organizaciju. HDZ-ovci su, pak, planirali svoj skup održati na Rivi četiri dana prije izbora.

SDP-ovci su danas inače na Korčuli. Održat će skupove u Brni kod Smokvice te u HDZ-ovom uporištu u Blatu. Vraćaju se na otok 1. rujna, kada će imati skupove u Korčuli i Veloj Luci.

 

Pročitajte više