Nasljednici hrvatskog vinskog imperija na Novom Zelandu prijeti doživotni zatvor zbog droge

NOVOZELANDSKA javnost je prošlog tjedna saznala da je Keita Nobilo, 26-godišnja nasljednica ugledne vinarske tvrtke Nobilo Wines koju je 1943. godine osnovao hrvatski doseljenik Nikola Nobilo, nalazi pod optužbom za posjedovanje droge zbog koje joj teoretski prijeti doživotni zatvor.

Droga - odnosno metamfetamin, kokain, kanabis - i odgovarajuća oprema su pronađeni u policijskom pretresu izvršenom u stanu kojeg je dijelila sa svojim 27-godišnjim "samozaposlenim građevinskim radnikom" Joshuom Irom McPhersonom. Policija je McPhersona tražila zbog krađe automobila, a u njegovom stanu je osim droge pronašla dokaze o preko 50 provala prilikom kojih je krao plazma-televizore, elektroniku, vatreno oružje i druge vrijedne predmete.

Za upetljanost Nobilove u cijeli slučaj se saznalo tek nedavno, jer je njen odvjetnik Mark Ryan uvjerio sud da se ne izlazi u javnost s imenom njene branjenice, ustvrdivši kako bi to izazvalo ne tešku sramotu za nju, nego i ugrozilo poslovanje tvrtke Nobilo Wines.

McPherson, koji se kao i Nobilo brani sa slobode, tvrdi da su njih dvoje tek "dobri prijatelji" te da se poznaju iz školskih dana.

Novozelanđanima je, pak, Keita Nobilo poznata prije svega radi kratke i burne ljubavne veze s Matthewom Ridgeom, bivšom ragbijaškom zvijezdom koja danas ima uspješnu karijeru TV-voditelja. Ridgea je upoznala 2003. godine u Japanu gdje je kraće vrijeme radila kao nastavnica engleskog. Poslije su se zajedno preselili u luksuzni stan u Aucklandu, ali je veza pukla kada je Ridge priznao "izlet" s Rebeccom Loos, bivšom ljubavnicom Davida Beckhama.ž

Keitu Nobilo je to navodno teško pogodilo, pogotovo zato što je koincidiralo s teškom bolešću izazvanom ujedom pauka u Japanu. Neki od njenih prijatelja i poznanika novozelandskim medijima tvrde da je nakon nekoliko godina nisu mogli prepoznati, što tumače posljedicama bolesti i/li ovisnosti o metamfetaminima.

D.A.
Foto: www. stuff.co.nz

Pročitajte više