Nastavlja se potraga za talijanskim svećenikom

OSMOG dana potrage za talijanskim svećenikom Ludovicom Cazzaningom, koji je u Međugorju nestao 3. srpnja, još uvijek nema rezultata, izjavio je u petak za Hinu glasnogvornik MUP-a hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak.

Osim policije i SFOR-a u petak se u potragu po Bošnjakovim riječima, uključilo i 15 mjesnih lovaca s psima. Takav odziv lovaca u akciju potrage Bošnjak je ocijenio iznenađujuće malim jer se očekivalo 150 lovaca. On je potvrdio kako su također stigla i dva planinara iz Italije koji su se uključili u potragu, a idućih se dana očekuje dolazak skupine talijanskih speleologa i planinara radi pretraživanja terena na međugorskom području.

Bošnjak je objasnio da je obavljena i kriminalistička obrada automobila u kojem se u Međugorje dovezao svećenik iz Milana. Vozilo je pronađeno u podnožju brda na koje se uspinju hodočasnici.

"Na vozilu i unutar njega nisu pronađeni nikakvi tragovi nasilja", kazao je glasnogovornik policije.

Dodao je da su ključevi vozila pronađeni u vozilu.

"Svećenikova sestra nam je kazala kako je on običavao ostaviti ključeve vozila u vozilu a sa sobom je nosio alarm-uređaj kojim je otvarao vrata vozila", rekao je Bošnjak.

Pročitajte više