NASTAVLJAJU SE RAZGOVORI IZMEĐU INDIJE I PAKISTANA

Pakistan i Indija bi, nakon pregovora u subotu i nedjelju o smanjenju opasnosti nuklearnog sukoba, trebali nastaviti razgovore u utorak i to o podjeli tekućih voda u regiji Kašmira, doznaje se s trećeg foruma o Azijskom dijalogu o suradnji.

Pakistansko izaslanstvo očekuje se u u ponedjeljak navečer u New Delhiju zbog pregovora koji bi trebali početi u utorak.

Razgovori će se odnositi na izgradnju sporne barikade na Jhelumu u indijskom dijelu Kašmira.

Ovi su pregovori dio niza koji je počeo prošli tjedan pregovorima o borbi protiv droge, prvima nakon što je lijevo orijentirana indijska stranka Kongresa zamijenila konzervativnu vladu u New Delhiju.

Nakon toga su uslijedili razgovori o nuklearnoj energiji u subotu i nedjelju na kojima su obje strane odlučile nastaviti moratorij u nuklearnim pokusima i "otvoriti crveni telefon" za smanjenje opasnosti od sukoba.

Osim toga, 27. i 28. lipnja bi se najviši dužnosnici vanjskih poslova Indije i Pakistana trebali sastati u glavnom indijskom gradu kako bi razgovarali o Kašmiru, ključnom pitanju i uzroku dva sukoba od proglašenja neovisnosti i podjele 1947. godine.



(Hina) xbis ysd

Pročitajte više