nastavljena obnova bivše vojarne u središtu bjelovara

Nakon današnjeg potpisivanja ugovora između grada Bjelovara i bjelovarske tvrtke "Jata" u središtu Bjelovara nastavljena je obnova negdašnje vojarne, dvokatne zgrade iz 18. stoljeća, koja je zaštićen spomenik kulture prve kategorije. L

Bivša vojarna bit će preuređena u poslovno, visokoškolsko i kulturno središte, a u nju će biti smještena i gradska uprava, sada u podstanarstvu.

Po riječima gradonačelnice Đurđe Adlešić tvrtka "Jata" izabrana je među sedam kao najbolji ponuđač s cijenom obnove od 16,9 milijuna kuna bez PDV-a, a rok za svršetak radova je 20 mjeseci. Napomenula je da poduzetnike zanimaju poslovni prostori koji će biti u podrumu i prizemlju, a visokoškolske ustanove prostori na katovima zgrade.

Gradonačelnica Adlešić upozorila je da Ministarstvo financija gradu Bjelovaru još nije odobrilo da podigne zajam za taj projekt, no dodala je kako će grad, ako izostane odobrenje, kani izdati municipalne obveznice. Bez obzira na to za radove je na vojarni do kraja godine osigurano dva milijuna kuna od kojih jedan milijun iz gradskog proračuna, a drugi iz Ministarstva kulture.

Do sada je obnovljen manji dio bivše vojarne u što je uloženo četiri milijuna kuna, a u tom dijelu zgrade nalaze se visokoškolske ustanove.

(Hina) skap dd

Pročitajte više