Nastavljena polemika glede atletske dvorane na Prisavlju

DVORANU smo morali iznajmiti kako bi mogli vratiti zajam, istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare čelni čovjek SD ´Zrinjevac´ Ante Ledić.


U javnosti veća danima traje javna polemika o tome tko je kriv za novonastalo stanje vezano za jedinu atletsku dvoranu u zemlji, koju su atletičari koristili tijekom zime za pripreme. Vlasnik dvorane na Prisavlju je SD ´Zrinjevac´, a zahvaljujući Zagrebačkom sportskom savezu, koji je tijekom zimskih mjeseci bio najmoprimac, dvoranu su koristili svi hrvatski atletičari. Ove godine SD ´Zrinjevac´ odlučilo je dvoranu iznajmiti najboljem ponuđaču, budući da je zbog otplate zajma u pitanje došlo funkcioniranje cjelokupnog sportskog objekta na Prisavlju, kojeg Zagrepčani znaju kao Boćarski dom.


Unatoč gnjevu atletičara i košarkaša, morali smo iznajmiti dvoranu jer bi, zbog nevraćanja kredita, u pitanje došlo djelovanje cijelog objekta, kazao je Ante Ledić o dvorani čija je izgradnja počela 1997.

´Dobili smo hipotekarni namjenski kredit, sagradili dvoranu i tako stvorili uvjete za zimski trening atletičara. Uredno otplaćujemo kredit i kamate, a Grad Zagreb u svemu sudjeluje sa samo 10 posto´, dodao je Ledić, opovrgnuvši tvrdnje da je podignuo nenamjenski kredit, te da želi da ga otplaćuju porezni obveznici.

Na konferenciji za novinare neočekivano se pojavio zamjenik pročelnika za obrazovanje i sport Grada Zagreba Josip Čorak, koji je ustvrdio da je Grad ponudio plaćanje svih režija, ali ne i otplaćivanje kredita. ´No, Ledić time očito nije bio zadovoljan´, rekao je Čorak.

Nakon toga uslijedila je polemika između Ledića i Čorka. Ledić zamjerio Čorku da ´miješa kruške i jabuke´, a Čorak je istaknuo da su optužbe na račun Grada neargumentirane.

Bez obzira na to tko je u pravu u ovom slučaju, ostaje činjenica da dvoranu na Prisavlju više neće koristiti atletičari, već ´turbolimači´. Naime, u dvorani će se snimati HTV-ova emisija ´Turbo Limach Show´.

Pročitajte više