NASTAVLJENI NAPADI NA ČLANOVE KATOLIČKE CRKVE U SARAJEVU

U jednom od brojnih izgreda povezanih s učestalim napadima na članove katoličke crkve u Sarajevu u petak su nepoznati počinitelji nasrnuli automobilom na dvije časne sestre, izvijestila je u nedjelju Katolička tiskovna agencija Bosne i Hercegovine. L

Dvojica nepoznatih muškaraca su uz pogrdne povike nasrnuli automobilom, no časne sestre su prošle neozlijeđene. Izgred se dogodio u ulici Kevrin potok dok su časne sestre išle u katedralu na obred križnoga puta i svetu misu.

Nedugo zatim na misi u sarajevskoj katedrali, mlađi muškarac je s cigaretom ušao u crkvu i napravio nekoliko krugova po njoj s očitom nakanom provociranja.

Jednom od članova Ordinarijata Vrhbosanske nadbiskupije, koji se kasnije u petak vraćao s mise u Ordinarijat, u ulici Ferhadija je prišao mladić i ponudio mu na prodaju križ. Nakon što mu je rečeno da to vrati odakle je ukrao, on se udaljio. Po dolasku u Ordinarijat utvrđeno je da je ukraden ulazni telefon. U Ordinarijatu međutim postoji video nadzor koji je pljačkaš previdio. Pregledom vrpce ustanovljeno je da je riječ o istoj osobi iz ulice Ferhadija koja je ponudila križ na prodaju. Odmah je obaviještena policija, kojoj je nakon očevida predana video vrpca. Uskoro je i ustanovljeno da je u još jednoj sarajevskoj crkvi prijavljena krađa križa.

Svećenik koji je i sam vidio video vrpcu nakon otprilike dva sata prepoznao je nedaleko od katedrale osobu s vrpce i o tome ponovno obavijestio policiju koja je brzo intervenirala i uhitila sumnjivca.

(Hina) zkre sd

Pročitajte više