Natječaj za mjesta lektora hrvatskoga jezika do 20. rujna

NATJEČAJ za izbor i imenovanje četiri lektora hrvatskoga jezika i književnosti za akademsku godinu 2004/2005. od kojih za dva lektorska mjesta u Mađarskoj, te po jedno u Makedoniji i Ukrajini otvoren je do 20. rujna.

Obavijest o Natječaju za radna mjesta lektora na Sveučilištu u Szombathelyju i Visokoj školi u Baji te na Sveučilištu u Skoplju i Sveučilištu u Lavovu nalazi se od danas na internetskim stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ).

U obavijesti se navodi da pristupnici moraju imati završen studij hrvatskoga jezika i književnosti (kroatistika) u Republici Hrvatskoj, dobro znanje jednoga svjetskog jezika ili jezika zemlje primateljice.

Osim toga, moraju ispunjavati uvjete općih propisa o radu te imati najmanje dvije godine radnoga iskustva u nastavi hrvatskoga jezika, uz napomenu da prednost imaju pristupnici s radnim iskustvom u nastavi u ustanovama srednjega i visokoga obrazovanja, položenim stručnim ispitom te stečenim akademskim stupnjem (magisterij ili doktorat), oni do 40 godina starosti te oni koji u inozemstvu mogu provesti najmanje dvije godine u kontinuitetu.

Inače, s imenovanim lektorima Ministarstvo će sklopiti ugovor na određeno vrijeme za akademsku godinu 2004/2005. s mogućnošću produljenja do najduže tri godine u neprekinutom trajanju.

Pristupnici će polagati test (navedena je literatura) i pristupiti usmenom ispitu, a oni koji uđu u najuži odabir dužni će biti pristupiti pripremama koje uključuju hospitiranje na Croaticumu na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i ogledno predavanje .

Sve informacije mogu se dobiti u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa.

Pročitajte više