Nazvali ste Cammeo? Prije će vam doći rikša iz Indije!

DA STE nazvali u Indiju i naručili rikšu, prije bi došla od taksista iz Cammea, kaže gorko iskustvo s taksi konkurencijom koja je prije desetak dana stigla na zagrebačke ulice.

Ne može ih se dobiti iz VIP mreže

Forumi su zatrpani pritužbama na račun novih taksista, pa ako i povjerujete da propagandni internetski rat vodi konkurencija iz Radio Taxi Zagreba, nazovite ih i nadajte se da metodom vlastite kože nećete doživjeti nešto slično. Evo što se dogodilo Indexovoj novinarskoj ekipi.

"Nažalost, broj koji ste birali, ne postoji", rekao nam je glas iz automata kad smo ih pokušali nazvati iz VIP mreže. Nova mreža, novi poziv i - ćorak. Svi operateri su zauzeti. Dva puta smo odslušali američki pop klasik, a onda se javio operater. "Dolazimo na lokaciju za 15 minuta".

"Kolega je bio, ali vas nije pronašao"

Rominja kiša, čekamo 15 minuta, 20, pola sata, taksiju ni traga. Ponovno nazivamo. "Kolega je na putu, samo što nije stigao", ohrabruju nas iz Cammea.

Otkucala je ponoć, prošla su tri autobusa kojima bismo već bili u centru da nas nije ponijela Cammeo euforija, no našeg taksija ni dalje na vidiku. Poziv treći.

"Žao nam je, morat ćete se drugačije snaći za prijevoz. Vozač je kružio, ali vas nije pronašao", otpozdravlja nas operater.

Da ovo nije izolirani incident, svjedoče brojne pritužbe na rad Cammea koje je Index dobio od svojih čitatelja, ali i napisi na internetskim forumima, na kojima su se mnogi razočarali uslugom dugoiščekivanog "jeftinog" zagrebačkog taksija.

Minovski: Imamo problema sa serverom, Španjolci popravljaju

Vladimir Minovski, riječki poduzetnik koji je u Zagreb doveo taksi konkurenciju, kaže da se radi o problemu sa serverom.

"Radimo samo s 40 automobila zbog kvara na serveru. Jučer su nam iz Španjolske došli stručnjaci i trebali bi otkloniti kvar kroz dan, dva", poručio je Minovski.

"Stari" taksisti rade spačke i likuju

Da Cammeovcima prisjedne poslovna avantura u Zagrebu, trude se spačkama i konkurenti iz Radio Taxi Zagreba. Nazivaju, kako svjedoče Cammeovci, njihov broj 1212, naručuju taksi u zagrebačkoj periferiji, a kad konkurentni naprave rutu, potroše benzin i propuste neku drugu vožnju, na naručenoj lokaciji, pogađate, ne bude nikoga.

Kosta Minovski, otac Vladimira i pokretač jeftinog taksija u Rijeci, rekao je prije nekoliko dana za Business.hr da zbog svoje investicije nema ni za lizalicu. Dok je ovakve usluge, "stari", bahati i skupi taksisti i dalje mogu igrati šah na haubi i žaliti se da nikako ne mogu sniziti cijenu.  Valjda ne zadugo, dok Cammeu ne popuste porođajne muke.

Pročitajte više