FOTO Ne sastaje se samo Kerum s HDZ-ovcima: Fani na kavi s Markom Bekavcem

Foto: Index

NE SASTAJE se samo Kerum s HDZ-ovcima. Danas smo u kafiću Periska, kraj Kerumovog hotela Corner, u povjerljivom razgovoru zatekli suprugu Fani i Marka Bekavca, istaknutog splitskog HDZ-ovca, bivšeg šefa splitske policije, a danas savjetnika župana Ževrnje za sigurnost i nacionalne manjine. Naknadno se pridružila Lidija Bekavac, Markova supruga, koja je svojedobno bila vijećnica Kerumovog HGS-a u Gradskom vijeću. 

"Pričali smo o nadolazećoj turističkoj sezoni", mrtav-hladan kazao nam je Bekavac. Teško, međutim, da nije bilo govora o nekakvoj koaliciji. Kerum i supruga naprosto se prečesto sastaju s HDZ-ovcima da bi sve ostalo na priči o vremenu, sezoni, balunu ili nečem četvrtom.

Bekavac već ima iskustva u političkim transferima u Splitu. Legenda kruži da je upravo on odradio prelazak pet gradskih vijećnika 1996. godine kada je Split za vrijeme gradonačelnika Nikole Grabića dobio HDZ-ovu vlast. U to je vrijeme Bekavac bio tajnik županijskog HDZ-a. Koliko je poznato, za tu važnu operaciju dr. Franjo Tuđman delegirao je dr. Ivu Sanadera.

Unatoč svemu, HDZ-ovci i dalje odbijaju mogućnost da s Kerumom uđu u nekakav savez. Isto priča i Kerum koji na anketama iznenađujuće dobro stoji. Prije tri tjedna u Rogoznici je ugostio predsjednika i tajnika splitskog HDZ-a Petra Škorića i Tomislava Prljevića.

 

Pročitajte više