Necijepljeni zdravstveni djelatnici stvorili dva žarišta korone u Australiji

Foto: Epa

VLASTI australske države Queensland priopćile su da rastući broj slučajeva britanske varijante covida-19 u Brisbaneu dolazi iz "dva različita žarišta" te da ga šire necijepljeni zdravstveni djelatnici.

"Do jučer je zabilježeno 15 slučajeva lokalnog prijenosa unutar zajednice", kazala je glavna zdravstvena službenica Jeannette Young i dodala kako je situacija zabrinjavajuća.

Izgleda da su dva nova slučaja zaraze britanskom varijantom povezana s drugim žarištem i liječnikom u bolnici Princeze Aleksandre koji je zaražen od 9. ožujka, piše The Guardian.

43% zdravstvenih djelatnika nije primilo prvu dozu cjepiva

Danas su organizacije Australian Medical Association (AMA) i Australian Salaried Medical Officers’ Federation objavili rezultate istraživanja koje pokazuje da 43% medicinskih djelatnika u Queenslandu još uvijek nije primilo prvu dozu cjepiva.

Chris Perry, predsjednik AMA-e za Queensland, kazao je kako je jasno da za cijepljenje treba vremena, ali je pozvao nadležne vlasti da ubrzaju procjepljivanje liječnika i zdravstvenih djelatnika u bolnicama.

"U najmanju ruku, svaki zdravstveni djelatnik koji radi s pacijentima zaraženim covidom trebao bi biti cijepljen i imati odgovarajuću zaštitnu opremu", rekao je Perry.

Pročitajte više