"Nedopustivo je da se ne možemo žaliti na odluku HFP-a"

TVRTKA Danube Foods Group i danas se javnosti obratila priopćenjem kojim komentira odluku Upravnog odbora HFP-a o poništenju natječaja za kupnju KIM-a.

"Sa žaljenjem smo primili informaciju o poništenju natječaja za KIM Karlovac Hrvatskog fonda za privatizaciju te smatramo nedopustivim za Hrvatsku izostanak mogućnosti upućivanja žalbe na odluku HFP-a drugostupanjskom tijelu." - stoji u priopćenju tvrtke.

Tvrtka stoga smatra kako je obraćanje medijima i javnosti jedina mogućnost izražavanja nezadovoljstva načinom na koji se Hrvatski fond za privatizaciju odnosi prema zainteresiranim i ozbiljnim ulagačima.  

Još jednom iz Danube Foods Group naglašavaju kako su Hrvatskom fondu za privatizaciju dostavili sve potrebne materijale u skladu s ponudbenom dokumentacijom za kupnju KIM-a Karlovac, uključujući i bankarsku garanciju za ozbiljnost ponude kao i pismo namjere Raiffeisen banke iz Beča za planirana ulaganja u KIM.

"Jasno je da prije potpisivanja ugovora s HFP-om o zaključenom poslu banka ne može izdati garanciju o kojoj sada govori predsjednik Upravnog odbora HFP-a. Takva garancija nije ni bila tražena u trenutku predaje ponude, već je prijedlog ugovora iz ponudbene dokumentacije HFP-a o prodaji i prijenosu dionica KIM-a bio sljedeći: «Radi osiguranja ispunjenja ugovornih obveza iz članka 4. ovog Ugovora, Kupac pri potpisu Ugovora predaje neopozivu bankarsku garanciju na iznos od ......» (citat članka 8. Prijedloga ugovora iz ponudbene dokumentacije HFP-a o prodaji i prijenosu dionica KIM-a)." - piše u priopćenju Danube Foods Groupe koji su jučer izjave Damira Polančeca nazvali skandaloznim.

Šimić bez komentara

Vlasnik Chemoderma Ivan Šimić ostao je dosljedan u nedavanju izjava za medije. Samo je kratko poručio da komentara nema i da ne razmišlja o tome da se javi na novi natječaj za kupnju KIM-a.

Ozren Matijašević, sindikalni predstavnik u Upravnom odboru HFP-a u razgovoru za Radio Mrežnicu izrazio je zadovoljstvo zbog poništenja natječaja. "Ja sam zadovoljan što su danas donesene takve odluke u kojima sam participirao iz prostog razloga što je potvrđeno ono moje glasanje protiv da se KIM da Chemodermu. Drugo zadovoljan sam što je danas odlučeno da će kroz narednih petnaestak dana sindikat, radničko vijeće, Uprava i kooperanti imati priliku sudjelovati u kreiranju novog natječaja i zadovoljan sam što su članovi Hrvatske vlade, članovi Upravnog odbora Fonda prihvatili i obećali da će dok traje privatizacija KIM-a stvoriti pretpostavke da mljekara može normalno poslovati da će se na sljedećoj sjednici donijeti odluku o novčanoj pozajmici kako ne bi došla u pitanje isplata plaća radnicima i naknada kooperantima" - pojasnio je Matijašević.

Foto: Radio Mrežnica

Pročitajte više