Slavonski lovci tražili veprove, a našli skupinu ilegalnih imigranata iz Afganistana

Ilustracija: 123rf

LOVCI iz Otoka u nedjelju ujutro tražili su skupinu veprova koja u ovom mjestu uništava usjeve. Umjesto divljih svinja pronašli su skupinu uspavanih ilegalnih imigranata iz Afganistana.

"Kada sam naišao na te ljude, najprije sam se, logično, iznenadio, a potom odmah obavijestio lovnika koji je znao da je među raspoređenim lovcima i policajac te ga odmah pozvao da dođe na tu lokaciju. On ih je probudio te komunicirao s njima. Spavali su na nekim krpama, umotani u najlone. Zamolio nas je samo da mu pomognemo pri njihovom izvođenju iz šume, dok netko ne dođe službenim vozilom i s pojačanjem po njih. Dok smo s obje strane hodali uz njih, da ne bi netko od njih bježao dok nije stigla “marica” koja ih je odvezla, imali smo čudan osjećaj, jer ne znaš o čemu razmišljaju, hoće li nas možda napasti, ili pak pokušati pobjeći", ispričao je jedan od sudionika potrage za Glas Slavonije.

Među skupinom ilegalnih imigranata bio je i jedan gluhonijem čovjek koji se nije mogao sam kretati.

Susreti s imigrantima


Ove godine lovci su već nalazili imigrante po šumama u Slavoniji.

Prema riječima Domagoja Džigumovića, glasnogovornika Policijske uprave Vukovarsko-srijemske, za razliku od velikog migrantskog vala prije nekoliko godina, sada je ipak riječ o sporadičnim slučajevima.

"Pravilo je da, ako bilo tko uoči migrante, da o tome obavijesti policiju. Dosad u tom smislu nismo imali nikakvih incidenata ili sukoba. Iako je riječ o rjeđim slučajevima, u pravilu, ako građani uoče migrante ili neke osobe sumnjivog ponašanja, neko oni o tome sami obavijeste policiju. Radi se o osobama koje su ilegalno prešle granicu, ali ponekad i samo o ljudima iz drugih sredina. Naše područje unatrag deset, petnaest godina kontinuirano ima takvih slučajeva. Prije desetak godina najčešće smo imali Afganistance, a svojevremeno, dok Rumunjska nije bila članica Europske unije, dolazili su ovim putem i Rumunji", govori Džigumović.

Pročitajte više