Neonacisti prijete: U svjetlija vremena strijeljat ćemo pobornike Gay parade

NEONACISTIČKA stranica "Stormfront", koja sebe opisuje kao "zajednicu bijelaca nacionalista" ponovno se našla u fokusu javnosti zbog spiska onih osoba koje podržavaju Gay paradu u Srbiji, a koji je objavljen na njihovim stranicama.

Radi se, navodno, o osobama koje su potpisale peticiju za održavanje Parade ponosa u Beogradu, a lista je skinuta sa internetske stranice "Parada", javlja Blic.

Na listi pored svakog imena i prezimena uredno je objavljeno i zanimanje dotične osobe te mjesto stanovanja, a osobe s liste posebno je uznemirio jedan od komentara tamošnjih neonacista u kojem se navodi da će "u svjetlija vremena to biti spisak za streljanje".

Komentari vezani za listu inače su puni poziva na mržnju, netoleranciju i nasilje. Među potpisnicima peticije za održavanje Gay parade nalazi se veliki broj studenata, ali i mnogih poznatih osoba, glumaca, aktivista nevladinih organizacija.

Stormfront je inozemni sajt na kojem se oglašavju mnoge neonacističke i fašističke organizacije iz cijelog svijeta. Server mu se nalazi u SAD-u, a u fokus javnosti došao je 2005. godine, kada su se putem njega članovi neonacističke organizacije "Nacionalni stroj" dogovarali o svojim akcijama.

Pred ovogodišnju Paradu pripadnici neonacističkih i drugih tajnih organizacija iz Srbije promijenili su taktiku pa nisu bili aktivni ni na inozemnim ni na domaćim internetskim stranicama.

Pročitajte više