Neoprezni vozač izazvao tešku prometnu nesreću na zagrebačkoj Aveniji Dubrovnik

SINOĆ se oko 23 sata na Aveniji Dubrovnik dogodila teška prometna nesreća u kojoj su sudjelovali osobni automobil i motocikl. Vozač automobila je zadobio teške tjelesne ozlijede opasne po život, a vozač motocikla je tek čudom ostao samo lakše ozlijeđen, izvijestila je danas PU zagrebačka.

Do nesreće je došlo kada se 38-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući osobnim automobilom marke Citroen Xsara, njemačkih registracijskih oznaka, krećući se sjevernim kolnikom Avenije Dubrovnik srednjom prometnom trakom u smjeru zapada te dolaskom 300 metara istočno od kružnog toka, započeo neoprezno prestrojavati u desnu prometnu traku, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Tom je prilikom, u izbjegavanju naleta na motocikl, naglo skrenuo lijevo, izgubio nadzor nad vozilom i u zanošenju prednji dijelom naletio na rubni kamen, a potom na metalnu ogradu koja se nalazi na razdjelniku kolnika uz sjeverne tramvajske tračnice, izvijestila je policija.

Kako vozač Citroena za vrijeme vožnje nije bio vezan sigurnosnim pojasom, ispao je iz vozila kroz stražnje vjetrobransko staklo na sjeverne tramvajske tračnice, a osobni se automobil u prevrtanju na desnu bočnu stranu nastavio kretati u smjeru sjeverozapada te je prednjim dijelom vozilo naletjelo na motocikl marke Kawasaki, zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 26-godišnji hrvatski državljanin.

U naletu je motocikl odbačen na meki teren. Motociklist je zahvaljujući zaštitnoj kacigi i motorističkoj jakni prošao s lakšim ozljedama. Automobil je desnom bočnom strano naletio na prometni znak na mekom terenu sjeverne strane kolnika, gdje se i zaustavio okrenut na krov.

Vozač osobnog automobil je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život i liječnička mu je pomoć pružena u Klinici za traumatologiju.

I.M.

Pročitajte više