Neredi u Njemačkoj: Neonacist pregazio navijača suparničke skupine

U LEIPZIGU pripadnik neonacističke grupe pregazio je navijača suparničkog kluba. Tijekom vikenda jedan je navijač nogometnog kluba Lokomotive iz Leipziga, kluba koji je poznat po svojim desno orijentiranim sljedbenicima, pregazio navijača suparničkog kluba BSG Chemie kojeg većinom podržavaju politički lijevo orijentirani sljedbenici.

Policija je izjavila kako se "Mladić pripadnik neonacista namjerno zaletio u skupinu navijača BSG Chemie". Jedan od navijača koji se nalazio u toj grupi nije uspio pobjeći od automobila te je završio pod njegovim kotačima. Trenutno se nalazi u bolnici s višestrukim prijelomima zdjelice i ključne kosti.

Nogometne utakmice su im izgovor za nerede

Nogomet obje strane koriste kao izgovor sukoba. Navijači Lokomotive poznati su kao najradikalniji desno orijentirani navijači u Njemačkoj te se na nogometnim utakmicama mogu čuti nacističke parole za koje se odgovara pred zakonom, prenosi Deutsche Welle.

Oko 150 lijevih aktivista prosvjedovalo je ispred stožera Nacionaldemokratske stranke Njemačke gdje je viđen automobil kojim je pregažen pripadnik navijača kluba BSG Chemie. Za spriječavanje nasilja na stadionima i oko njih nema previše izgleda, zaključuje glasnogovornica tamošnje policije Anke Fittkau.

Pročitajte više