Nesreću na plitvičkoj cesti skrivio vozač automobila

TEŠKU prometnu nesreću s jednim mrtvim i 20-ak ozlijeđenih, koja se dogodila danas oko 13 sati na plitvičkoj cesti, skrivio je vozač automobila koji je nepropisno pretjecao kolonu vozila, priopćila policija.

U sudaru osobno automobila s autobusom, koji se dogodio u 12,40 sati u Plitvičkim Jezerima, vozač automobila je poginuo, a njegova suputnica je teško ozlijeđena, dok su u autobusu 24 osobe ozlijeđene, od toga deset teže, priopćila je ličko-senjska policija.

Vozač autobusa i 12 putnika lakše je ozlijeđeno, dok je 18 putnika prošlo bez ozljeda.

Život je izgubio 45-godišnji Željko Božiček iz Zagreba, koji je, upravljajući "fiatom tipo" iz smjera Korenice prema Slunju, nepropisno pretjecao kolonu vozila kada je iz suprotnog smjera naišao autobus s 40 putnika "Croatia Busa".

Iako je vozač autobusa pokušao izbjeći izravan sudar, automobil je ipak udario u autobus koji je sletio s ceste i zabio se u drvo na svojoj desnoj strani. Potpuno uništeni Fiat tipo od siline udarca je odletio u stijenu na drugoj strani ceste.

Četrnaest ozlijeđenih osoba prevezeno je helikopterom u Zagreb, od toga sedam u KB "Dubrava", tri u Traumatološku bolnicu u Draškovićevoj i četiri u KBC "Rebro". U Opću bolnicu Gospić prevezeno je vozilom hitne pomoći šest osoba, te četiri u karlovačku Opću bolnicu.

Među ozlijeđenima bilo je i dvoje djece, od kojih je jedno slomilo potkoljenicu, a drugo ozlijedilo glavu, rekli su liječnici.

Ostali putnici zadobili su ozljede poput slomljenih potkoljenica i gležnja, unutarnjeg krvarenja, ozljeda glave, dok su lakše ozlijeđeni uglavnom prošli s blažim udarcima u glavu i posjekotinama.

Sudar osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka s autobusom Croatia busa dogodio se na glavnoj državnoj cesti Karlovac - Split kod mjesta Plitviča Jezera, između "Ličke kuće" i hotela "Jezero". Promet tom cestom (DC-1) bio je u prekidu od 13 do 17 sati.

Sedam žena koje su dovezene u bolnicu Dubrava izvan životne opasnosti

Sedam žena koje su teže i lakše ozlijeđene u sudaru osobnog automobila i autobusa prevezene su helikopterom u Kliničku bolnicu "Dubrava" i zasad su izvan životne opasnosti, rekao je kirurg.

Od sedam žena svih dobnih skupina, koje su u 15,40 dovezene u zagrebačku Kliničku bolnicu "Dubrava", pet ih je zadržano na liječenju.

Dvije su teže ozlijeđene pa će biti operirane, rekao je kirurg. Jednoj je slomljena potkoljenica, a druga ima unutarnje krvarenje, dodao je liječnik.

Još dvije žene, koje su također dovezene u Kliničku bolnicu "Dubrava", najvjerojatnije će biti puštene kući.

Ostale ozlijeđene osobe prevezene su bolničkim vozilima u bolnice u Gospić i Karlovac.

                             






 

Pročitajte više