Nevenka očitala bukvicu državnom tajniku: "Vaš odlazak pokazuje koliko vas interesira brodogradnja"

ŠEFICA splitskog Gradskog vijeća Nevenka Bečić sve se bolje snalazi u svojoj ulozi. Nakon što je konačno ismijavano "uzdržan" zamijenila korektnim i ispravnim "suzdržan", danas je blistala u moderiranju rasprave o nezavidnoj situaciji u splitskom škveru.

Nevenka naljutila Jerka Rošina

Malo se naljutio Jerko Rošin, jer mu se činilo da favorizira SDP-ovce. A Nevenka je davala riječ po starosti uvaženih narodnih zastupnika. Pa joj se učinilo da je Jerko mlađi od Marina.

Najdeblji kraj izvukao je, međutim, Ruđer Friganović, državni tajnik Ministarstva gospodarstva, koji je u Splitu mijenjao svog šefa. Malo poslije 13 sati, Friganović je izjavio da mora hitno put Zagreba na sastanak sazvan zbog situacije u Sunčanom Hvaru.

Nije mu Nevenka ostala dužna. "Vašim odlaskom samo pokazujete koliko vam je stalo do brodogradnje", spustila mu je Kerumova sestra. Ozren Matijašević još je ranije "šmugnuo" po istom poslu u Zagreb, no izvukao se bez opomene autoritativne šefice splitskog Gradskog vijeća.

Odlazak predstavnika Vlade više je od simbolike

"Odlazak predstavnika Vlade puno je više od simbolike", komentirao je HČSP-ovac Luka Podrug, na čiju je inicijativu i povedena rasprava o stanju u splitskom škveru.

Dojam je da su se SDP-ovci kud i kamo ozbiljnije pripremili za raspravu od kolega iz HDZ-a, koji gotovo da nisu riječ prozborili o nekakvim konkretnim akcijama za pomoć Brodosplitu. Vrhunac je svakako priredila zamjenica Ive Sanadera u Saboru Željana Kalaš, koja se nedavno udala pa se preziva Podrug. Žena je zapjevala pobjedničku pjesmu Splitskog festivala te zadnji dio refrena "u fušu tokarim" zamijenila sa "nove narudžbe radim".

Pročitajte više