Nevolje sa susjedom: Bivši predsjednik mladeži HDZ-a pucao u zrak pred kućom

Foto: Facebook

ANTE ZORIČIĆ, bivši predsjednik mladeži HDZ-a, nedavno je priveden nakon incidenta pred obiteljskom kućom na splitskim Firulama. Ispalio je u zrak hitac iz pištolja Crvena zastava tijekom verbalnog sukoba sa susjedom, koji je smjesta nazvao policiju i prijavio Zoričića za prijetnju. Kako za pištolj nije imao dozvolu, Zoričić je prijavljen i za prekršaj Zakona o oružju. Nakon ispitivanja u Državnom odvjetništvu pušten je da se brani sa slobode.

Trebao u Gradsko vijeće umjesto Boraske

Zoričić je prije 15 godina napustio HDZ, a aktivno je sudjelovao u kampanji Igora Boraske, Anđelke Visković i Ivice Grubišića Gire te je ubrzo trebao ući u Gradsko vijeće Splita umjesto Boraske. Sada je pitanje što će biti s tim. Zoričić je i predsjednik Taekwondo kluba Marjan. Nakon incidenta i privođenja zamrznuo je svoj status.

Sam događaj Zoričić nije htio komentirati budući da je postupak u tijeku, no i on je za prijetnju prijavio svog susjeda radi kojeg je otišao po pištolj te ispalio hitac u zrak.

Pucao u strahu od sjekire

Problemi traju već neko vrijeme. Zoričić je bio svjedok u parnici kojom je susjed dobio vlasništvo stana svoje bake. Susjed je zamjerio kako je Zoričić svjedočio i od tada se nižu problemi o kojima se Zoričić povjerio i Boraski, koji je u kaznenoj prijavi predložen da se ispita kao svjedok.

Zoričić je po pištolj otišao u strahu da će ga susjed napasti sjekirom, a pucao je da ga zaustavi od daljnjeg napada.

Pročitajte više