New Delhi: Švicarska diplomatkinja žrtva silovanja

36-GODIŠNJA švicarska diplomatkinja, koja je u utorak navečer bila žrtva silovanja u New Delhiju, otputovala je iz Indije i vratila se u svoju domovinu, izvijestio je u četvrtak otpravnik poslova švicarskog veleposlanstva u New Delhiju.

Zaposlenica konzularnog odjela švicarskog veleposlanstva u Indiji, koja posjeduje diplomatsku putovnicu, napadnuta je u trenutku kada je ulazila u automobil po izlasku iz kina u kojemu se održavao 34. međunarodni filmski festival.

Indijska vlada izvijestila je kako će povesti detaljnu istragu o tom "šokantnom" događaju. U istragu su uključeni najviši dužnosnici indijske policije. Pet policajaca, među kojima jedan inspektor, zaduženi za sigurnost tijekom održavanja Festivala, suspendirani su, no za sada nitko nije uhićen.

Indijski mediji pišu kako je skupina muškaraca napala još jednu ženu, filmsku redateljicu, na istome mjestu, samo pola sata nakon švicarske diplomatkinje, no ona im je uspjela umaći. Pritom je zadobila ozljede glave.

Prema podacima feminističkih skupina, svakih sat vremena u Indiji je napadnuta i silovana jedna žena, a glavne žrtve napada su žene iz nižih indijskih kasta.

Pročitajte više