Zmajlović i Dobrović ratuju plaćenim oglasima na Facebooku: "Kriv si samo ti!", "Srami se!"

Ilustracija: Index (Facebook, FaH)

DVA ministra zaštite okoliša, jedan bivši a drugi tehnički,  Mihael Zmajlović (SDP) i Slaven Dobrović (MOST), već danima vode rat plaćenim oglasima na Facebooku. Sve je krenulo plaćenim oglasom SDP-a u kojem Narodna koalicija obećava nove projekte.

"Razmeće se milijunima"

"Kad Narodna Koalicija preuzme vlast odmah ćemo nastaviti Program energetske obnove kuća! Građani će opet dobiti sufinanciranje za obnovu fasada, krovišta, vanjsku stolariju, ugradnju solarnih kolektora, dizalica topline… Sve što im i do 60 posto smanjuje režije. A građevinski poduzetnici opet mogu računati da će im posao biti isplaćen u roku i dugoročno planirati svoj rast na poslovima ovog državnog projekta koji smo pokrenuli.", stajalo je u oglasu.  Dobrović je na plaćeni oglas, odgovorio - plaćenim oglasom, tvrdeći da je netko nedobronamjeran pisao oglas.

"Moj prethodnik u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode, g. Mihael Zmajlović plaćenim se oglasom razmeće milijunima koje će podijeliti kad opet dođe na vlast i upozorava na problem neisplate sredstava izvođačima radova na obnovi fasada zgrada i kuća", napisao je Dobrović dodajući da postoji problem s neisplatom sredstava, ali za to je odgovoran Zmajlović.  

Naslijedili ste gotov Plan


"Odgovoran si ti jer je vlada u kojoj si ti bio ministar nerealno planirala natječaje i javne pozive za energetsku obnovu kuća i zgrada", napisao je Dobrović koji je optužio Zmajlovića da zbog njegova nerada i nerada vlade u kojoj je bio Hrvatska nema plan gospodarenja otpadom.

"Onaj koji ste napravili EU komisija nije prihvatila", tvrdi Dobrović.

Zmajlović nije ostao dužan Dobroviću, pa se "rat" nastavio novim "otvorenim pismom".

"Niste donijeli Plan gospodarenja otpadom koji ste naslijedili kao gotov i stručno izrađen dokument sa svim potrebnim tehničkim, tehnološkim i ekonomskim analizama, koji je u skladu s ranije donesenim strategijama okolišnih politika, te koji je imao odobrenje Europske komisije", napisao je Zmajlović Dobroviću.  Zmajlović je izravno optužio Dobrovića i za opstruiranje Programa energetske obnove kuća i zgrada tvrdeći da je odgovoran prema građevinskim poduzetnicima i obrtnicima.

Vi ste krivi

"Nitko drugi nije kriv što im niste platili izvršene poslove!", napisao je Zmajlović Dobroviću.

MOST-ov ministar opet nije ostao dužan Zmajloviću.

"Dovoljno je pogledati primjedbe Europske komisije na vaš Plan koje je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode zaprimilo u siječnju 2016. Te primjedbe ugradili smo u dorađeni Plan. Ukoliko si na njih zaboravio možeš ih se ponovo prisjetiti", napisao je Dobrović misleći na Plan gospodarenja otpadom.

Srami se

Dobrović kaže Zmajloviću da bi se trebao sramiti i zbog činjenice da niste povukli ni jednog centa EU sredstava za razvoj sustava odvojenog prikupljanja otpada.  

"Nakon što ste dogovorili sastav Ustavnog suda, ne čudi me što pregovori oko vaše velike koalicije nakon izbora dobro napreduju! SDP-ov siguran smjer i HDZ-ova vjerodostojnost - idealna su kombinacija", oštar je Dobrović.

Rat se nastavlja.

Pročitajte više