Nije gotovo: U četvrtak i za vikend ponovo snijeg

PREMA našem području s područja Atlantika pristiže vlažan zrak, dok je trenutno u našoj blizini oslabljena vremenska fronta koja će u poslijepodnevnim i večernjim satima napustiti naše područje. Prema današnjim prognostičkim slikama, dan će biti oblačan s povremenim do znatnim padalinama. Granica snježnih padalina će se spustiti do 500-700 metara visine. U poslijepodnevnim i noćnim satima će se situacija popraviti te se za sutra očekuje djelomično sunčana dan.

U četvrtak se ponovo očekuje promjena vremena. Iznad zapadnoga Sredozemlja će se prema nama približavati široko ciklonalno područje čime će sa sjeverozapada pritjecati hladni arktički zrak. Granica snijega isprva će biti oko 500 metara nadmorske visine, ali će se nakon toga početi sve više spuštati čime će snijeg ponovo zabijeliti i nizinske krajeve.

Nakon sunčanoga i stabilnoga petka, prognostičari za vikend ponovo najavljuju pogoršanje vremena. Zbog hladnoga i vlažnoga visinskoga zraka te blizine ciklone, povećat će se mogućnost nestabilnost. U pretežno oblačnom i promjenjivom vremenu, moguć je snijeg koji bi se mogao spustiti i do mora gdje će puhati snažna bura.

Prema podacima Državnoga hidrometeorološkog zavoda, temperature će se opet spustiti na zimske, pa se za četvrtak predviđa temperatura od maksimalno 1 stupanj Celzijev u Zagrebu, do 4 u Rijeci, dok se u gorskim predjelima očekuje i do -10 stupnjeva.

Pročitajte više