Nijemci donirali tehničku opremu hrvatskoj graničnoj policiji

U Ravnateljstvu policije danas je potpisan ugovor kojim je uručena tehnička oprema koju je donirala Savezna granična policija MUPa SR Njemačke, a riječ je o dvjema ručnim termovizijskim kamerama za nadzor državne granice te o pet uređaja za otkrivanje krivotvorenih putnih isprava.

Nakon potpisivanja ugovora, njemačkim kolegama na donaciji je zahvalio državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova Ivica Buconjić koji je istaknuo da bi Hrvatska u budućnosti mogla biti biti izložena nezakonitim migracijama zbog svog geostrateškog položaja.

Poslovi granične policije postat će jedni od najznačajnijih u policiji, a iskustva su njemačke policije dragocjena kako bi naši policajci posao nadzora državne granice radili u skladu sa standardima Europske unije, dodao je Buconjić.

Potpisavši u ime njemačke vlade ugovor o donaciji, zamjenik njemačkog veleposlanika u Republici Hrvatskoj Lauridis Hoelscher rekao je da je ta donacija znak i simbol buduće suradnje njemačke i hrvatske policije. Najavio je i daljnju tehničku suradnju njemačke i hrvatske policije.

Na današnjoj svečanosti njemački granični policajci održali su i prigodnu prezentaciju donirane opreme, posebno termovizijskih kamera koje ulaze u standardnu opremu europskih policija i koje rade na principu elektromagnetskog spektra i infracrvenih zraka.

Danas je predstavljena i nova časnica za vezu njemačke granične policije Susanne Foerster koju je hrvatskim kolegama predstavio glavni inspektor Savezne granične policije SR Njemačke Udo Burkholder.

(Hina) aš az

Pročitajte više