Nikola prije 12 dana nestao u Zagrebu. Obitelj želi angažirati privatne istražitelje

Foto: Maja Gračak/Facebook

Još uvijek nema traga 35-godišnjem Nikoli Gračaku, koji je nestao 14. svibnja u Zagrebu. 

Nikola je visok 175 centimetara i srednje je tjelesne građe. Ima kestenjastu boju kose i male, plave oči. Nos mu je ravan, a uši male i klempave, ima i slobodnu resicu. 

Može ga se prepoznati i po više ožiljaka po cijeloj desnoj ruci. Na ramenu desne ruke ima tetovažu malog slova "d" zelene boje i tetovažu na desnoj nozi, u predjelu lista, zelene boje.

Obitelj prikuplja novac

Obitelj je krenula prikupljati novčana sredstva kako bi mogla angažirati profesionalni tim za potragu za nestalim osobama. Podijelili su i poveznicu na kojoj ljudi mogu donirati novac. 

"Naša obitelj je očajna i očajnički traži bilo kakvu pomoć kako bi ga pronašla. Nakon što smo iscrpili sve neposredne opcije, savjetovano nam je da angažiramo profesionalni tim za potragu nestalih osoba. Međutim, trošak njihovih usluga je 15.000 eura, iznos koji ne možemo sami prikupiti u tako kratkom vremenu", priopćila je obitelj nestalog Nikole. 

"Ponizno molimo za vašu podršku u ovom kritičnom trenutku. Svaka donacija, bez obzira na iznos, približit će nas korak bliže pronalasku. Molimo vas da razmislite o donaciji i podijelite našu priču s drugima koji bi možda bili voljni pomoći. Zahvalni smo za svaku pomoć koju možete pružiti", dodali su. 

Sestra: Trebao je doći po kćer u vrtić, ali nije došao

Kontaktirali smo Nikolinu sestru Maju koja nam je rekla kako im je bivši policajac preporučio tvrtku koja pruža usluge potrage za nestalim osobama. Tvrdi kako su stupili u kontakt s navedenom tvrtkom koja traži 15.000 eura za rad od minimalno tri tjedna na terenu. 

Napominje kako su im iz tvrtke obećali rad više privatnih detektiva, korištenje vozila na terenu, uključivanje potražnih pasa, obavljanje razgovora s užom rodbinom, pronalazak potencijalnih svjedoka te provjeru informacija o Nikolinim bliskim prijateljima, poznanicima i ljudima iz radnog okruženja. 

Podsjetimo, Maja nam je početkom ovog tjedna ispričala detalje nestanka svog brata. "Izgubio mu se svaki trag kada mu se mobitel isključio. Trebao je doći po svoju kćer u vrtić, ali se nije pojavio", kazala je tada. 

"Sam živi s djetetom. Ostavio je kćer u 7 ujutro i otada mu se gubi svaki trag. Na mobitel ga ne možemo dobiti, zvoni i onda se pojavljuje govorna poruka da osoba trenutno ne može odgovoriti na poziv", navela je. 

Pročitajte više