Nikolić i dalje sanja veliku Srbiju

PREDSJEDNIČKI kandidat Srpske radikalne stranke i zamjenik predsjednika Vojislava Šešelja, Tomislav Nikolić, u srijedu je, u dva intervjua srbijanskim medijima, ponovio da je njegov san i dalje "granica Karlovac - Karlobag - Virovitica".

"Ja ću tu granicu sanjati dok sam živ i moja djeca će je sanjati. Makar nikad ne pobijedio na izborima, ne mogu reći da je Hrvatska demokratska zemlja kad je pobila tolike ljude, a ostale protjerala sa svoje zemlje. Vječno ću sanjati tu granicu, ali to ne znači da se zbog toga mora voditi rat i ne znam kako to više objasniti", kazao je Tomislav Nikolić u intervjuu novosadskom "Dnevniku" od srijede.

"Ako je ideja velike Srbije problem za Europsku uniju, tražit ću suglasnost parlamenata Srbije, Crne Gore i SCG da predložim predsjednicima balkanskih država da stvorimo oazu mira na Balkanu. Da uništimo svo oružje. Ako mi SAD i Rusija daju jamstva, predložit ću da Srbija prva uništi naoružanje, pa neka počnu ostali", objasnio je Nikolić istu temu beogradskom dnevniku "Blic".

Na pitanje "kako će kao predsjednik komunicirati s hrvatskim dužnosnicima", Nikolić je odgovorio da ga Hrvatska "treba uvjeriti da je demokratska zemlja". "Nijedan građanin Srbije nije ugrožen zato što nije Srbin. Kad u Hrvatskoj nijedan građanin ne bude ugrožen zato jer nije Hrvat, možemo razgovarati. Tamo su ugroženi Srbi", kaže Nikolić, dodajući da niti s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem ne bi kontaktirao. "Što ja imam s njim surađivati? On je podržao (Borisa) Tadića. Mesić je čovjek koji je razbio SFRJ. O čemu da s njim razgovaram?", kazao je Nikolić.

Drugi krug predsjedničkih izbora, u kojem će se oko 6,5 milijuna birača opredijeliti između kandidata radikala Tomislava Nikolića i predsjednika Demokratske stranke Borisa Tadića, održat će se u nedjelju, 27. lipnja.

Pročitajte više