Nisu predali sve "papire": Konstruktor izgubio posao u Bugarskoj

HRVATSKA građevinska tvrtka Konstruktor poslovnu je godinu obilježila gubitkom još jednog natječaja. Radi se o natječaju vezanom uz gradnju autoceste kroz Trakiju u Bugarskoj između Stare i Nove Zagore, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, kako je otkrio Index, ta građevinska tvrtka, zajedno s Tehnikom i IGH-om, i dalje traga za jamcem koji bi im osigurao "posao stoljeća" na gradnji autoceste Bar-Boljare u Crnoj Gori.

Prema informacijama iz bugarske vlade kojima raspolaže list, Konstruktor je već najavio žalbu na odluku bugarske Agencije za cestovnu infrastrukturu. Konstruktor je ovaj put odbijen zbog nepodnošenja očitovanja o nepostojanju sukoba interesa.

Hrvatska je tvrtka tako, zajedno s još tri, odmah otpala na natječaju zbog formalnih razloga, a pobjednik je domaći konzorcij. Odluka je izazvala zadovoljstvo lokalnih dužnosnika koji predviđaju da će se time riješiti problem nezaposlenosti barem dijela od 50.000 nezaposlenih radnika.

Konstruktor je prilikom ovog natječaja bio dio mješovitog konzorcija u kojem je kompanija tajkuna Vasila Bozhkova Road Construction Plovdic.

Pročitajte više