Nitko ne vjeruje u motive ubojstva Ivane Hodak

UOČI sutrašnjeg početka suđenja beskućniku Mladenu Šlogaru za ubojstvo Ivane Hodak, njezini roditelji i prijatelji i dalje ne vjeruju u njegov iskaz o motivima za to ubojstvo. Optuženom 61-godišnjem Mladenu Šlogaru se sudi da je 6. listopada 2008. godine iz bezobzirne osvete hicima iz pištolja ubio 26-godišnju odvjetničku vježbenicu Ivanu Hodak.

Optužnica tvrdi da je Šlogar djevojku ubio iz osvete njezinom ocu, odvjetniku Zvonimiru Hodaku, jer mu prije četrnaest godina nije pomogao sačuvati posao u ŠRC Mladost, gdje je Hodak dolazio igrati tenis, prenosi Večernji list. Nakon gubljenja posla, Šlogar je bio primoran prodati stan i živjeti od tog novca, a naposljetku je živio u sjeniku u kojemu je imao samo nešto odjeće i pištolj.

Priča ne drži vodu

Roditelji ubijene Ivane, odvjetnik Zvonimir Hodak i bivša potpredsjednica Vlade Ljerke Mintas Hodak, i dalje ne vjeruju Šlogarovim iskazima te ustraju da će “oni ignorirati laži koje proizlaze iz tog iskaza”. Premda, ne iznose sumnje u policijski tijek istrage, roditelji stradale smatraju da je službena priča o ubojstvu neistinita.

Odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, Ivanin partner je izjavio da nema razloga sumnjati u policijski posao, ali i dalje nema odgovora na pitanje "Zašto je Šlogar ubio Ivanu?".

Ni Ivanina prijateljica Jelena Perčin ne vjeruje u motive ubojstva dodajući da nije srela osobu na cesti koja vjeruje u ponuđenu verziju ubojstva Ivane Hodak. Jelena je dodala da policijska priča "ne drži vodu", ali da je vjerojatno "od državnog interesa da se prava istina nikad ne sazna".

 

Pročitajte više