Njemačka: Pada broj zahtjeva za azilom; najveći broj tražitelja iz SCG

BROJ podnositelja zahtjeva za političkim azilom u daljnjem je padu, priopćilo je u četvrtak njemačko ministarstvo unutarnjih poslova ističući da je u usporedbi s istim razdobljem prošle godine broj podnositelja opao za trećinu.

U srpnju ove godine svega je 2907 osoba podnijelo zahtjev za političkim azilom. Od početka ove godine zahtjev za azilom u Njemačkoj su podnijele 21.582 osobe što je 30 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine.

Po broju podnositelja zahtjeva za političkim azilom na prvom se mjestu nalazi Srbija i Crna Gora sa 328 podnositelja. Slijede Turska s 304 te Rusija s 213 zahtjeva.

Unatoč drastičnom padu broja podnositelja zahtjeva za političkim azilom iz afričkih država, njemački ministar unutarnjih poslova Otto Schily (Socijaldemokratska stranka Njemačke SPD) i dalje ustraje na izgradnji prihvatnih centara za izbjeglice u sjevernoj Africi. On će do kraja listopada zajedno sa svojim kolegama iz zemalja Europske unije predstaviti i konkretne planove. Kako je priopćeno, Schily je u svezi s izgradnjom prihvatnih centara, za što su posebno zanimanje pokazale Italija i Španjolska, prošli tjedan u Italiji razgovarao s talijanskim ministrom unutarnjih poslova Giuseppeom Pisanuom.

Pročitajte više