Nogometaši NK Imotskog na dresovima nose ustaške oznake

NOGOMETAŠI NK Imotskog na svojim dresovima nose ustaško znakovlje, piše "Slobodna Dalmacija".

Naime, igrači zbog obveza prema sponzoru, građevinskoj tvrtki "gUj", na svojim dresovima imaju veliko "U" u koje je ubačena šahovnica s prvim bijelim poljem, službeni grb NDH.

"Sponzor našeg kluba je tvrtka "gUj" i mi tu ništa ne možemo, jer su oni napravili takav logo, a mi smo dužni to nositi na gornjem dijelu dresa. Mi ćemo to, za neke, sporno slovo "U" nositi i dalje, sve dok ta tvrtka uredno uplaćuje novac našem klubu. Mogu shvatiti da to "veliko U" s grbom u slovu nekoga vrijeđa, ali što da radimo sada, da se odreknemo vrijednog sponzora zbog jednog slova i jednoga grba. To nećemo napraviti!
Tristo imotske djece smo do sada makli s ulice i svaka nam je kuna potrebna." - rekao je predsjednik NK Imotskog.

Gojko Jukić, vlasnik tvrtke "gUj" kaže da je umjesto grba trebala ići dizalica, kao simbol djelatnosti tvrtke, ali, budući da nije stala, ubačen je grb. Objasnio je da je ime njegove tvrtke sastavljeno od prvog slova njegova imena Gojko i sina Jure, te velikog U jer je htio da skraćenica znači "Gojko Und Jure".

"Mislim da tu nema slučajnosti, očito je postojala namjera stavljanja ustaškog znakovlja, jer tako predimenzionirati slovo 'U' i u njega staviti grb koji počinje s bijelim poljima izravna je poruka i veličanje ustaštva." - rekao je za "Slobodnu" povjesničar Tvrtko Jakovina.

V.Š.
Foto: NK Imotski

Pročitajte više