Norveška donira 95 milijuna kuna za razminiranje i obnovu

Norveška vlada u ovoj će godini, preko humanitarne udruge "Norveška narodna pomoć", s oko 95 milijuna kuna financirati razminiranje i obnovu društvene infrastrukture i stambenih objekata oštećenih tijekom Domovinskog rata na području Hrvatske, najavio je danas u Šibeniku predstavnik udruge Fred Rasmussen.

Rasmussen, koji je regionalni predstavnik za jugoistočnu Europu te humanitarne nevladine udruge, predao je šibensko-kninskom županu Duji Stančiću i pismo namjere Kraljevskog norveškog ministarstva vanjskih poslova o sudjelovanju u financiranju obnove područne škole Golubić na kninskom području s milijun i 600 tisuća kuna.

Kada bude obnovljena, školu će pohađati stotinjak učenika od prvog do četvrtog razreda koji danas idu u osnovnu školu "Knin I" u Kninu. Riječ je prvenstveno o djeci Hrvata povratnika za koje se, uz pomoć Ministarstva graditeljstva, na području Golubića obnavljaju i stambeni objekti.

"Šibensko-kninska županija ima dobru suradnju s više međunarodnih organizacija uz čiju je pomoć obnovljen velik dio ratom zahvaćenih područja, a posebno je značajan doprinos dala upravo norveška vlada", rekao je župan Stančić.

Regionalni predstavnik NPA najavio je danas u Šibeniku još značajniju financijsku pomoć Hrvatskoj u idućih nekoliko godina.

(Hina) xžpod yjn

Pročitajte više