Nova afera u zdravstvu: Beba kritično!

STANJE u hrvatskom zdravstvu osjetno se popravlja. Već par dana nije bilo niti jedne afere vezane uz rad liječnika. Do danas. Najnovija vijest vezana je uz ginekološku pogrešku u Rijeci, te uz dječju bolnicu Kantrida u kojoj se liječnici bore za život trodnevne bebe koja se nagutala plodne vode.

Marija i Tomislav Rončević u strahu su za život svog novorođenčeta, a kako piše 24sata – na pomolu je novi skandal. Za gušenje bebe optužuju liječnika koji je tijekom pregleda na ultrazvuku primijetio da je plodna voda zamućena, ali je netom rekao da je "popravio svjetlo" i da je sve u redu.

No, da nije bilo baš tako, vidio je otac djeteta, koji je za prisustvovanje na porodu “iskeširao” 300 kuna. “Plodna voda je bila tamnozelene boje. Dijete je prestalo disati i poplavilo je” - kazao je T. Rončević.

Djetetu su liječnici iz dišnih putova odstranili 1,5 decilitara plodne vode, a nakon toga je prebačeno u Dječju bolnicu Kantrida.

Roditelji su sigurni da je njihovo dijete u smrtnoj opasnosti isključivo zbog pogreške liječnika, koji ih ostavljaju bez ikakvih objašnjenja i izbjegavaju što više mogu.

Stanje tek rođenog Matea je kritično, a hoće li tko odgovarati – pogađate? Vjerojatno, neće.

Pročitajte više